Siti blogja kamerákról, filmezésről.

Híek, vélemények, információk professzionális kamerákról és kiegészítőkől. Beszámolók forgatásokról. Intentionally not in english! :)

Kövess a Twitteren!

Friss hozzászólások

2010.07.03. 22:46 sitkeiszabi

Pusztaszeri természetfilm fesztivál

 Az elmúlt három, vagy négy évben, mindíg ott voltam Pusztaszeren a Természetfilm fesztiválon de csak mint néző. Beszélgettem a filmes cimborákkal, újakkal ismerkedtem meg. Állandóan azzal csesztettek, hogy miért nem csinálok sohasem filmet. Az elmúlt hetekben elég sok munkám volt szerencsére, főleg lagzik ( még mindíg meg kell vágjak kettőt ) de elhatároztam, hogy egy korábbi kis filmecskét újravágok. Két nappal  a leadási határidő előtt gyorsan meg is csináltam. Olyan is lett, viszont így nem mondhatják a többiek, hogy üres kézzel megyek megint.

Íme a mű. Nem nagy durranás tudom. Csak úgy unaloműzésként csináltam:

 

A szarvasi Holt-Körös from Szabolcs Sitkei on Vimeo.

Jó minőségben is láthatod, ha a Vimeo-n nézed meg!

 

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://siti.blog.hu/api/trackback/id/tr522127896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.07.04. 10:09:58

Köszi! :)

Egyébként etűd kategóriában lett nevezve, ezért nincs narráció.

last minute 2010.07.04. 11:11:33

Szépek a képeid!
Az állandó átúszások zavarnak.
Sokkal ütősebb lehetne éles vágásokkal.

Kálmán

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.07.04. 11:17:20

Köszönöm szépen!

Az átuszások, a zene miatt vannak. Próbáltam nagyjából összhangba hozni a zene ritmusával. Ettől függetlenül köszönöm az észrevételt, mindjárt megnézem a filmet újra, ilyen szemmel. :)

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.07.04. 11:23:57

Ilyen szemmel végignézve, igazad lehet :)
Már mindegy, így lett leadva...

quartzHUN 2010.09.05. 17:04:43

Szia!
Szerintem nem lett volna, hiba benne, ha erre a stílusra jellemző hosszabb svenkeket és hosszabban kitartott snittek lettek volna benne. A szem elnézegget volna ezeket a rövöd snitteket. A végére nem tettem volna bele a humán anyagot, mert az elütött nagyon az előtte való jelenetektől. A zene választás az nagyon ott volt! Egyébként tetszett! Én is lent voltam szombaton -bár kutyafuttában, csak délig tudtunk maradni-és tetszett hangulat ill. a pusztaburger! (Egy adagot hárman ettünk meg) LOL. Kivittek minket kocsikázni a környékre és -szerintem- a környék is megérne egy szép filmet! Szarvasok, puszta, malom... gyönyörű hely!

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.09.05. 21:33:25

Én imádok erre a fesztiválra járni. Sok a barát, meg az egész környezet tök jó. Ti is neveztetek valamilyen fil

quartzHUN 2010.09.06. 18:25:48

Igen, részt vettünk a Négyek völgye ill. a Lábunk nyomán c. filmekkel, de csak egy kis részt csináltunk mi (a hangot javítgattuk, zajtszűrtünk vegassal a helyszínen felvett kommentárokban) az oroszlán részét a pécsi barátaim készítették. Most -sajnos- mi sem kaptunk díjjat, pedig nagyon jól sikerültek. Remekbe szabott filmek voltak idén és egyre erősödik a mezőny, egyre javul a képanyag minősége is. Jövőre is pályázunk és remélem már mi is komolyabb részt tudunk vállani az anyag felvételeinél. Imádom a forgatások hangulatát.

quartzHUN 2010.09.06. 18:51:41

Jól kitolt velem a szövegszerkesztő, mert kommentküldés után eltüntette irományom.
Na, mindegy még 1x megpróbálom leírni.
Igen, mi is pályáztunk két filmmel (Négyek földjén, Lábunk nyomán), de mi csak kis részében segítettünk a film elkészítésében (a helyszínen felvett kommentátor hangját tisztítottuk, zajt szűrtünk vegassal). A filmet két pécsi barátom készítette akik, már nagyon sok természetfilmet készítettek és eléggé jártasak ebben. Sajnos, azonban díjat idén nem kaptunk, de talán jövőre. Egyre jobb minőségű képanyag van a fesztiválon, javul a minőség. Remélem, jövőre mi is nagyobb részt vállalva tudunk részt venni a film készítésében.

quartzHUN 2010.09.06. 18:52:35

LOL most ott van az előző is. Bocsi!

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.09.07. 20:05:03

:)
Nem probléma.
Jövőre akkor találkozunk ott biztosan.
süti beállítások módosítása