Siti blogja kamerákról, filmezésről.

Híek, vélemények, információk professzionális kamerákról és kiegészítőkől. Beszámolók forgatásokról. Intentionally not in english! :)

Kövess a Twitteren!

Friss hozzászólások

2010.04.16. 12:26 sitkeiszabi

A Sony újdonságai

Az idei NAB bővelkedik újdonságokban. Mindről nem fogok és nem is tudok beszámolni. Egyrészt az újdonságok jelentős része az utómunkafolyamatokról, számítástechnikai kiegészítőkről szólnak amihez Én nem is annyira értek, de főleg nem ennek  a blognak az irányvonalát képviselik ( ezekről pl. az FCPUG.HU oldalán olvashattok ). Itt csak a kamerákról, ill. azok kiegészítőiről szeretnék beszélni. Természetesen itt is van ezer újítás.

Kezdjük a SONY-val. Számomra a legérdekesebb és egyben legtitokzatosabb terméknek még nem tudjuk a tipusát. Nem kell atomtudósnak lenni ahoz hogy miért most jelentette be a SONY ezt a kamerát. Minden bizonnyal a Canon és a Nikon ellenfelének szánják. Mármint a DSLR-ek ellenfelének. Azt gondolom nem kell bizonygatnom mennyire kezdenek uralkodóvá válni a fényképezőgépek a videós piacon is. Ezt persze nem nézhetik tétlenül a nagy kameragyártók sem ( Szerintem már elkéstek  a dologgal. Nehéz lesz a Canon-t leverni ezügyben ). Nézzük tehát mit is kínál a SONY: egy 35mm-es filmkamera méretű szenzorral ellátot kamerát, ami a már jól megszokott és általam nagyon kedvelt XDCAM EX kameráknál használt SxS kártyára rögzít.

A SONY saját Alpha bajonettes objektívjeit használhatjuk majd hozzá, de egy adapterrel PL ( filmes objektívek ) bajonettes üvegek is rászerelhetőek lesznek majd, ami elég jó hír a filmszakmában dolgozóknak ( főleg akik rendelkeznek mondjuk Zeiss optikasorral, melynek az áráról inkább nem mesélnék... :D ).

A kamera egy meglehetősen nagy felbontású keresővel rendelkezik, valamint kihajtható LCD-vel is fel van vértezve. A hangot XLR csatlakozókon keresztül, a már réges régen megszokott módon tudjuk a gépbe csalni.

 

Körülbelül ennyi információt tudunk egyenlőre erről  a masináról.

 

SONY PMW-320

 

Másik nagyszerű újdonság, a PMW-320. Ez szinte teljesen megegyezik a PMW-350-el, amit már nem nagyon kell bemutatni. A  fő külömbség az hogy ebben a kamerában nem 2/3"-os, hanem 1/2"-os szenzor van. Ezáltal más objektívek is valók rá. Valószinűleg a sötétben sincs olyan jó, mit a nagytestvér. Az ára 14800 dollár lesz ( objektív nélkül 12800 ), ami kb. kétezerrel több, mint az EX3 ára, viszont hatezerrel kevesebb mint a 350-es. Ez azért mégiscsak már egy igazi ENG kamera! Ennyiért nem is vészes összeg szerintem.

Szeretném a 350-est kipróbálni és aztán a tapasztalatokat veletek is közölni, ehez bérelnem kell még egy kamerát. Úgyhogy várjatok türelemmel! :)

 

Itt egy kis video a SONY standjáról:

A bejegyzést folytatom valamelyik nap, mert van még Sony újdonság, csak időm nincs most :). Fogok természetesen a többi kameragyártó híreiről is írni. De ezt már csak jövőhéten!

 

Siti

Sony Szabi

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://siti.blog.hu/api/trackback/id/tr221926569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása