Siti blogja kamerákról, filmezésről.

Híek, vélemények, információk professzionális kamerákról és kiegészítőkől. Beszámolók forgatásokról. Intentionally not in english! :)

Kövess a Twitteren!

Friss hozzászólások

2010.04.15. 09:46 sitkeiszabi

Restart

Üdvözlök újból mindenkit "népszerű" blogomon. :D

Eldöntöttem, újra elkezdem az írkálást. Egyrészt mert elképesztően sok újdonság van, amiről be lehet számolni. Főleg hogy most van a NAB. Másrészt azért, mert külföldiül :) rengeteg hasonló blog van, de magyarul nem igazán.

A legtöbb hír amit majd olvashattok azok a mindenki által elérhető hírek magyarításai lesznek főleg. Ez azért van, mert bármenyire is szeretném de a lehető legritkább esetben tudok majd hozzájutni az új kamerákhoz, kütyükhöz hogy személyesen is kipróbálhassam azokat. Ez csak Philip Bloom-nak és a hasonló nagyoknak adatik meg :D .

Vannak újdonságok a házam táján is. Először is már nem hobbiból videózgatok, hanem hivatalosan is ez lett a fő irányvonal. Megalakult 2008 novemberében a Sitkei Kft. Sokat mondó név ugye? :P Azt nem állítom hogy meg is élek ebből, de ez nem ide tartozik...

A másik újdonság pedig az eszközpark. Az eddigi írásaimkor csak egy kamera volt, az pedig az általam nagyon is szeretett ( sokan fikázzák, mert törékeny, nem ENG, stb. de amire mi használtuk, arra kiválló ) JVC GY-HD110. Ami mellesleg ELADÓ! . Nem azért mert rossz lenne, csak már keveset használom. Az újdonságok a következők: időrendi sorrendben. SONY PMW-EX1 XDCAM EX kamera. Ennek a kamerának köszönhetem  a becenevem is, ami nem más, mint Sony Szabi :). Azért kaptam, mert a Sony sales-eseket megszégyenítve reklámoztam minden forgatáson, kiállításon ezt a kamerát. Szerintem nagyszerű találmány. Van hozzá minden ami kell, SxS kártyák, akkuk, stb. Egy nagylátószögű előtétlencse hiányzik nagyon a palettáról. Van viszont egy külső merevlemezes rögzítő a PHU-60K ( a továbbiakban csak vinyó, mert nincs kedvem annyit gépelni ). Azután vettem egy kis handycam-et a HDR-SR11 személyében. Azért választottam ezt, mert kellett egy pici kamera, ami elfér szinte bárhol, valamint tud 120 kockát rögzíteni igaz csak három másodpercig, ami lejátszva 12 mp. Jókat lehet vele játszadozni. Ill. nagyon jól lát sötétben. A legújjabb eszköz pedig a DSLR láznak behódolva egy Canon 5DmarkII. Imádom! Elképesztően szép képe van, csodálatosak a színei. Na és a mélységélesség! Szóval, khmm.... :D Van hozzá néhány objektív, de ezek még bővítés előtt állnak. De sajnos ennek  a bővítésnek súlyos anyagi vonzata van, amit egyenlőre nem tudok megengedni magamnak.  Vettem még pár kiegészítőt az elmúlt években. Secced Ares3 állványt, KATA HB-207 hátizsákot, amire jobban vártam mint az 5D-re esküszöm. Imádom, fantasztikus, meg amit csak el tudtok jót képzelni, az mind igaz rá! Vettem még egy Manfrotto monopodot, egy kínai válltámaszt a Canonhoz. Szűrőket, stb.

Na ennyit a felszerelésről! Ha gondoljátok, ezekről tudok majd teszteket készíteni, de igazából szerintem mindenki ismeri már a képességeiket a felsorolt eszközöknek.

 

Szóval, ahogy időm, kedvem engedi, beszámolok az újdonságokról. Ha sikerül hozzájutni személyesen is valamihez, arról feltétlenül beszámolok.

Köszi hogy elolvastad,

 

Siti

Sony Szabi

Sitkei Szabolcs

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://siti.blog.hu/api/trackback/id/tr391922830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyulaFCPUG · http://www.fcpug.hu 2010.04.15. 10:41:06

engem erdekelne a Kata vagy a National Geograpohic taskak tesztje: mi fer bele, mi nem? ilyesmi. Van egy csomo taskam de mindig bajba vagyok azzal hogy lehessen vinni minden cuccot ugy hogy jol elferjen de megse szakadja meg.

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 10:52:59

A saját KATA táskámról tudok írni, ill. egy régebbi KATA táskámról, ami a SONY DSR PD-170-esemhez volt. De ezekről nagyon szívesen.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2010.04.15. 10:56:12

jó lenne arról is olvasni, hogy milyen forgatásokon vagy jelen.

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 11:00:55

Oké, bár azt a twitteren leírom :) Hogyan lehet kirakni ide az oldaldobozba egy linket, hogy rákattintva követni tudjanak a twitteren?

kerekesjani 2010.04.15. 12:56:20

A Twitter eredeti oldalán alól: Goodies, majd Widgets/My websites/settings. Ott méretezheted, szinezheted, stb, majd az adott kódot beilleszted a blogodba.

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 13:02:42

Köszi! Utánnajárok a dolognak! :)

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 13:41:15

Sikerült a dolog! Köszönöm Kerekes úr!
süti beállítások módosítása