Siti blogja kamerákról, filmezésről.

Híek, vélemények, információk professzionális kamerákról és kiegészítőkől. Beszámolók forgatásokról. Intentionally not in english! :)

Kövess a Twitteren!

Friss hozzászólások

2010.04.15. 11:32 sitkeiszabi

KATA táskák

Egy kedves olvasóm kérésére lám itt van első úgymond tesztem, a KATA termékeiről szól. Aztán ígérem összeszedem minden tehetségemet, és írok az újdonságokról. Annyi van mint a nyű! Ez az idei NAB bővelkedik új termékekben.

Szóval! Esküszöm a KATA nem fizet nekem egy árva fillért sem ( pedig megtehetné :D ), de csakis jót fogok írni a termékeikről. Nem kezdem el most a gyár történetét mesélni, arra ott van a honlapjuk. Lényeg hogy a hadiiparral kezdék el tevékenységüket, úgysmint golyóálló mellények, stb. azután kezdtek el az újságíróknak is kedveskedi megfelelő ruházattal. Sok zsebes mellények, meg kitudja mi minden jóval. És végül természetesen a kameratáskák, ill. mindenféle táskák ( állvány, lámpa ) gyártását kezdték meg.

MC-61

Az első termékük, amiről személyes tapasztalatom van, az az MC-61 tipusú táska. Ezt kb három éve adtam el, a hozzá tartozó SONY DSR-PD170-es kamerámmal együtt. Az az igazság, hogy a táskát csak azért adtam el, mert az új kamerám ( JVC GY-HD110 ) nem fért bele. Szívem szerint megtartottam volna.

Ez itt az én táskám. Ennél sokkal-sokkal több dolog fér amúgy bele!

 

 

Szerintem remek ötlet, hogy mindehol van benne kis rakodó rész. Alul van kettő nagyobb rekesz, melyből az egyik elől nyílik és három részre oszthatjuk fel, vagy bármennyire, az opcióként megvásárolható határoló elemekkel. Én itt tartottam a plusz napellenzőt, a nagylátó előtétet, meg már nem tudom mit. A másik rekesz a táska két oldaláról hozzáférhető, itt találunk kettő kissebb táskát. Ezekbe pl. mikrofont rakhatunk, vezetékeket.

A táska elején van egy nagy zseb, mely zippzározható. Itt a lapos dolgok :) mint a médiaigazolvány, tollak, stb. remekül elférnek. A lényeg, a táska tetején van. Két részben nyílik ki. Egy szűkebb nyíláson melyen keresztül csak a kamerához  férünk hozzá, valamint teljesen fel lehet nyitni, ilyenkor a teljes belső részben tudunk pakolászni. Itt bőven elfér egy PD170-es, vagy hasonló méretű kamera. A mostani EX1-em is bőven elférne ott. Valamint több kissebb reksze van még akkumulátoroknak, fejlámpának. További képet azért nem rakok ide, mert a gyár honlapján van bőven fotó. Amit még szerettem ebben a táskában, az hogy volt egy kamera-esővédő benne ( a képen láthatjátok ). Amit kifordítva napfény visszaverőként ( szép szó mi? :P ) működik, mivel ezust színű és visszaveri a hőt. Ezen kívül minden KATA táskához vannak kis zsákok, amkben az apró dolgokat tárolhatjuk ( elem például ) és így nem szóródnak szét. Ilyen van a HB-207-hez is kettő. Tök jó!

HB-207

Az első, ami eszembe jut erről a hátizsákról: Imádom! Évek óta vágytam egy komoly hátizsákra, amiben elfér a kamerám, annak kiegészítői, meg esetleg egy fényképezőgép is, az objetívekkel. A Rexfilmtől vettem meg. Tudom nem illik reklámozni senkit, de olyan kedvesek velem mindíg és kedvezményt is adnak hogy most mégis megteszem. Szóval a HB-207! Elképesztően kényelmes "viselet". Nagyságrendekkel jobb, könnyebb így cipelni a felszerelést mint kézi táskákban. A táska hátuljában a hát-résznél van egy laptop tároló rész, amiben bőven elfér a 15"-os bucimacim ( MacBook Pro ), de egy 17"-os is elférne. A vállpánt, többféle módon állítható. Egyrészt be lehet állítani, hogy mennyire legyen magasan a táska a vállhoz képest, valamint amit minden hátizsáknál be lehet állítani, hogy mennyire legyen szoros. A táska külső oldalán található három zárható zseb, amiben csak apróságok férnek el. Én pl. egy kis zseblámpát, Lenspen-t, elemeket, mikrofonvezetéket, ill. a kívülre felszerelhető állvány-tartó zsebet hordom benne. Ez az állvány taró zseb, vagy nem tudom minek hívhatnám, tök jó. Fel lehet szerelni kívülre, és egy jó nagy méretű statívot is bele lehet helyezni, a táska tetejénél meg lerögzíteni hogy ne essen ki. Én csak azért nem használom, mert telepakolva a táskát, elképesztően nehéz ( és ígyis kényelmes hordani ), nem akarom még az állvány súlyával is gyarapítani.

A hátizsák. Manapság jóval zsúfoltabb! ( bocs a képminőségért, telefonnal készült )

 

További fotókat szintén a gyár honlapján láthattok!

Ami a belső részt illeti, hatalmas. Úgy alakítod a rekeszeket ahogy tetszik. Gyárilag adnak hozzá rengeteg határoló elemet és ezekkel alakíthatod ki a neked megfelelőt. Emellett a tetejébe is pakolhatsz amint az a képen is látszik, egy háló szerű valami mögé. Értelemszerűen, ide is csak apróbb dolgokat lehet rakni. A táska legtetején található egy külön rekesz, ahova a Canon 5DmarkII vázát raktam. Úgyis meg lehet oldani, hogy objektívvel együtt rakod ide be a gépet, ilyenkor a határoló falat ki lehet venni és így benyúlik a táska belsejébe az objektív. Ha gyorsan kell előkapni a gépet, nem kell az egész nagy fedelet kinyitni, csak ezt a kis tároló részt és ki lehet húzni a "csőre töltött" gépet. Praktikus!

A táskát nemrég próbáltam az Alpokban, hidegben, hóban, napsütésben. Tökéletesen szerepelt. Nem ázott be, pedig sokszor volt a hóban is.

 

Néhány demo video:

 

 

 

DVG-54

Utolsó KATA termékünk, a DVG-54. Ez a JVC GY-HD100, 110-es kamerákhoz való produkciós huzat, ami eső és por ellen védi a kamerát.

Kicsit sötét, de nagyjából látható. Több kép szintén a gyár oldalán!

Túl sok érdekes infot nem tudok erről elmondani. A keresőre külön lehet felszerelni. Tökéletesen jól védi a kamera ezen részét. A kameratestre is egyszerűen fel lehet rakni. A kezelőgomboknál, XLR-csatlakozóknál, video-csatlakozóknál, a kazettafészeknél valamint az LCD-nél ki lehet tépőzárazni hogy könnyebben hozzáférhessünk az adott részekhez.

Nagyjából ennyi a lényege ennek a kis kabátnak.

 

Ha lesz módom kipróbálni más táskákat, akár más gyártóktól is, azt megírom. Van amúgy természetesen más táskám is, de azok nem KATA gyártmányúak, ill. pontosan egy bizonyos kameratipushoz ( JVC HD110 ) készült. Nekem News Hunter van. Ha valakit érdekel, írhatok erről is, de semmi extra. Jól végzi a dolgát. Elfér benne ami kell.

 

Csak úgy levezetésként:

 

Siti

11 komment

Címkék: kata hátizsák kata bags kameratáska


A bejegyzés trackback címe:

https://siti.blog.hu/api/trackback/id/tr181923089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyulaK 2010.04.15. 15:42:45

Ez nagyon gyors volt...es nagyon jo reszletes cikk, koszi. Mar szereztel is egy ugyfelet a Kata-nak :)

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 18:23:13

Köszi a jó kritikát! :)
A KATA tényleg adhat mostmár egy kis pénzt :)

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.15. 18:36:56

Megkérdezhetem hogy melyik termékét veszed meg a KATA-nak? :)

GyulaK 2010.04.15. 23:15:45

meg nem dontottem el, hetvegen jobban raerek akkor atnezem tuzetesebben a taskaikat. a 7d-hez kellene valami, amibe a 3 lencse is elfer amiket e leggyakrabban hasznalok es meg bele kell hogy ferjen egy rode video mike, zoom, 3 aksi, par cf kartya, kabelek, szoval ezek az alap dslr cuccok ha egyedul megyek valahova. vettem egy nagyon jo Canon mellenyt amibe van vagy 200 zseb :) az is nagyon hasznos, meg vannak meg nadragok is amik tele vannak zsebekkel, az is jo lenne, de a taska a legfontosabb (most van ket hatizsak de ossze-vissza vannak benne a cuccok)

GyulaK 2010.04.15. 23:19:16

...amugy azok a National Geographic taskak is nagyon jok amiket a Johnni Behiri reklamozott, johnniebehiri.com/

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.16. 00:23:48

Jaja, szép filmet csinált ez a Johnie gyerek, láttam Énis őket régebben :) Nem ismerem a NatGeo táskákat, de biztosan jók. Én a HB-207-et szíből ajánlom. Nekem most ezek vannak benne ( csak hogy lásd mi minden fér bele ): Canon5DmarkII váz, Canon 24-70/f2.8, Canon 50/f1.8, Sigma 70-200/f2.8, három Cookin szűrő, három akku, három CF kártya, Rode videomic, töltő, kártyaolvasó, három elem a Rode-hoz. Toll, zseblámpa, lenspen. És ha mindez nem lenne elég, belefér még a Sony PMW-EX1, három akku, töltő, kettő SxS kártya, PHU-60K vinyó. És pár papírzsepi :P

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.16. 00:25:30

Ha nem hiszed el, lefotózom neked :P

Jaa, a laptopot el is felejtettem!!!!! Azis belefér még!

GyulaK 2010.04.16. 10:46:55

igen a hb-207-re gondoltam en is, pont ezeket kellene kb belerakni amiket felsoroltal

de ez a Johnni gyerek most bogarat rakott a fulembe ezekkel a NG-taskakkal
(lehet hogy a videoja is rajatszott, de hat igy kell jol eladni valamit :)

sitkeiszabi · http://siti.blog.hu 2010.04.16. 10:53:04

Az tuti hogy szép filmet csinált. Főleg hogy Land Rover is van benne. Tudniillik az a másik gyengém :P Azért szólj, ha megvetted amit akarsz :)
süti beállítások módosítása